miercuri, 11 aprilie 2012

Migdalele


                                    Cu un gust aromat , placut si hranitor , migdalele reprezinta o sursa naturala de combatere a stresului si oboselii, jucand un rol important in terapia bolilor de inima . De asemenea ele sunt foarte bune si in protejarea creierului si stimularea imunitatii . Componenta migdalor este foarte bogata , iar vitamine precum Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre se afla prezente in acestea.S-au facut diverse studii de-a lungul timpului, care au aratat ca migdalele contribuie atat la atenuarea unor probleme minore, cum ar fi pielea uscata, cat si la prevenirea unora mai grave, de tipul cancerului . Suferinzii de boli cardiace ,se pot bucura din plin de aportul migdalelor ,acestea reducand riscul unui infarct cu 50% printr-un consum de doar 5 ori pe saptamana . Datorita continutului ridicat de vitamina E, de acizi grasi Omega 6 si de calciu,ele pot ajuta la infrumusetarea parului , iar in acelasi timp ne ajuta sa avem dinţi frumosi si sanatosi . Conform specialistilor , un consum de doar 40g de migdale pe zi , este suficient , pentru a beneficia din plin de aportul lor in raport cu organismul nostru .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu