luni, 7 mai 2012

Nu cofeina prezenta in cafea este principalul factor daunator .


       S-a vorbit multa vreme despre faptul ca, consumul  mare de cafea poate provoca cresterea  colesterolemiei  si  de asemenea, poate mari riscul bolilor de inima. Majoritatea expertilor în medicina sunt insa de acord ca, desi  mult timp a fost considerata principala suspecta, nu cofeina este vinovata. Cofeina mareste temporar pulsul  si tensiunea arteriala, dar ea nu are nici un efect asupra colesterolului din sânge.  In schimb, exista alte doua substante prezente în uleiul de cafea eliberat în timpul prajirii: kahweolul si cafestolul, Acestea  sunt acuzate ca ar ridica substantial nivelul colesterolului. Cele  doua substante se gasesc în cafeaua preparata prin fierbere, infuzare sau în cafetiera. Cafeaua   filtrata sau cea instant poate fi consumata cu moderatie  chiar si de cei care sufera de probleme coronariene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu