miercuri, 11 aprilie 2012

Nucile


                       Nucul , acel arbore inalt , caracterizat prin coroana sa larga, mai ales de cultura la noi intara, rareori creste spontan. trunchiul este gros, iar scoarta are culoare cenusie , ne ofera o gama foarte larga de substante si vitamine , necesare organismului . Prince cele mai importante aminim uleiul volatil , protidele , taninul , substantele minerale , acizi origanici , precum si vitaminele A, C ,B . Acesta infloreste in lunile mai sau iunie , iar fructul este o drupa de culoare verde, iar samanta este comestibila. Florile sunt unisexuate , in timp ce frunzele sunt eliptice si aromate. Beneficile aduse organismului ca urmare a consumului de nuci sunt diverse , astfel ca dietele care includ nucile printre alte produse in alimentatia zilnica pot contribui simtitor la tinerea sub control a colesterolului negativ, prevenind si inflamatiile diverse din organism. Consumul regulat de nuci este de asemenea benefic pentru sistemul imunitar , fiind redus riscul de aparitie a unor inflamatii ale organismului .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu